Wormenkwekerij

Onze schuren staan vol met kratten waarin wij grote hoeveelheden wormen kweken voor verschillende toepassingen. Wormen leveren bijvoorbeeld een topkwaliteit compost die in elke tuin of groenstrook het beste uit de planten naar voren halen. Daarnaast verkopen wij de wormen zelf aan particulieren en bedrijven.

Kwekerij

In onze kwekerij vind een levenscyclus van de worm plaats die we graag aan u uitleggen.

Elke periode worden geslachtrijpe wormen gescheiden in speciale zeven van de andere wormen. Na geslachtsgemeenschap worden eitjes in de bodem achtergelaten waaruit na enkele weken nieuwe wormpjes komen. Na een half jaar zijn de wormen volwassen. Een volwassen worm eet z’n eigen gewicht per 24-48 uur, mits de temperatuur goed is. Daar tegenover staat dat hij deze hoeveelheid aan mest ook weer produceert. Graszoden Berendsen gebruikt speciale wormenvoeding om het natuurlijke proces te ondersteunen en filtert periodiek de wormenhumus. Alle wormen zijn gehuisvest in speciale kweekbakken waarbij turf een belangrijk bestandsdeel is.

Gazon

Ook voor het gazon bieden wormen vele voordelen. Wormen creëren met hun graafwerkzaamheden uitgebreide gangenstelsels in de bodem onder het gazon. Hierdoor ontstaat een open bodemstructuur, waardoor zuurstof uit de lucht gemakkelijk in de grond kan komen. Tevens kan het regenwater gemakkelijk in de grond wegzakken.

Vissen

Ook als lokaas / haakaas tijdens het vissen zijn onze wormen zeer geliefd. De springworm is bijzonder levendig en trekt daardoor de aandacht van het onderwaterleven. De worm is tevens stevig gebouwd waardoor deze langer en beter overleeft voor gebruik. U kunt viswormen bij ons bestellen vanaf een halve kilo. Ga hiervoor naar onze speciale website!