Bemesting

Wormenhumus is één van de beste manieren om het groeiproces van uw tuin te stimuleren. Waarom? Het is een milieuvriendelijke oplossing, is rijk aan stikstof, fosfaat en kalium en geeft de planten een natuurlijke bescherming tegen luizen en schimmels. Resultaat is een verbeterde groei van wel 20%. De wormenhumus kunt u voor het leggen ligt door de toplaag verwerken. Bij een bestaand gazon kunt u dit over het gazon strooien.

Gazon

Tijdens zijn leven laat een volwassen worm iedere dag (bij een goede temperatuur) zijn eigen gewicht aan mest in de grond achter. Onderzoek heeft uitgewezen dat de grond waarin wormen leven tot vijf maal zoveel stikstof, zeven maal zoveel fosfaat en elf maal meer kalium bevatten dan andere grond. Wormenmest heeft ten opzichte van kunstmest een hogere dichtheid waardoor het bijvoorbeeld goed regenwater kan vasthouden op hoogte van de wortels van gazon en andere planten.

Wil uw gazon niet groeien? Grote kans dat de PH-waarde van de grond hier te laag is. Met bemesting van wormenhumus optimaliseert u de PH-waarde van de grond en zal uw gazon snel weer groen zijn en kunt u genieten van een verzorgde tuin. Neem contact met ons voor advies over het gebruik van onze wormenhumus.